Blomkålsgratin
Til 4 personer:
1 blomkåls hoved
1,5 dl mel
3 dl mælk
10 g smør
4 æg
Rasp
Salt og peber
Tid > 1 time
Skær blomkål ud i små bukketer og kog dem i 4 minutter.
Kom mel og halvdelen af mælken op i en gryde, pisk det til en jævning.
Tilsæt resten af mælken og smør, og bring det i kog under omrøring. Kog det godt igennem.
Tag det af varmen og lad det køle lidt af.
Del æg i blommer og hvider.
Rør blommerne i melblandingen en af gangen. Rør godt igennem og tilsæt salt og peber.
Pisk hviderne stive.
Vend halvdelen af hviderne i melblandingen, bland godt og vend så resten i.
Vend blomkål i blandingen.
Smør et ovnfast fad og drys med rasp. Kom blomkålsblandingen op i og drys rasp hen over.
Bag i ovnen i 1 time ved 175 grader.
Kan spises alene eller som garniture til hvad man lige ønsker sig.
___________________________________________________________
Velbekommen og husk: Fantasi, økologi og god hygiejne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar