onsdag den 2. oktober 2013

Blomkåls gratin



Blomkålsgratin

Til 4 personer:

1 blomkåls hoved
1,5 dl mel
3 dl mælk
10 g smør
4 æg
Rasp
Salt og peber

Tid > 1 time

Skær blomkål ud i små bukketer og kog dem i 4 minutter.

Kom mel og halvdelen af mælken op i en gryde, pisk det til en jævning. 
Tilsæt resten af mælken og smør, og bring det i kog under omrøring. Kog det godt igennem.
Tag det af varmen og lad det køle lidt af.

Del æg i blommer og hvider.
Rør blommerne i melblandingen en af gangen. Rør godt igennem og tilsæt salt og peber.
Pisk hviderne stive. 
Vend halvdelen af hviderne i melblandingen, bland godt og vend så resten i. 
Vend blomkål i blandingen. 

Smør et ovnfast fad og drys med rasp. Kom blomkålsblandingen op i og drys rasp hen over.
Bag i ovnen i 1 time ved 175 grader.

Kan spises alene eller som garniture til hvad man lige ønsker sig.

___________________________________________________________

Velbekommen og husk: Fantasi, økologi og god hygiejne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar