onsdag den 2. oktober 2013

Cheesecake



Fuldkorns cheesecake. 

Til 8 personer:

100 g smør
300 g fuldkorns kiks (jeg brugte digestive, men man kan bruge lige dem man har lyst til)

600 g philadelphia neutral
1 øko citron
50 g flourmelis
korn fra 2 vaniljestænger
4 blade husblads
1/4 dl piskefløde

500 g frosne jordbær el. andre bær

Tid > 1 time

Knus kiksene, evt. i en foodprocessor eller blender.
Smelt smør og bland med kiksene, og kom blandingen op i en springform med bagepapir i bunden.
Sæt det i køleskabet.

Opblød husblads i koldt vand.
Rør philadelphia med saft og skræl fra citronen, samt flourmelis og vaniljekorn.
Tips: brug ca. en tsk flourmelis til at skille vaniljekorn fra hinanden.

Pisk fløden.
Smelt husblads og rør det i philadelphia blandingen.
Vend flødeskum med blandingen, og hæld det op i formen oven på kiksbunden. 
Stil i køleskabet i min. 2 timer. 

Kog jordbær godt igennem.
Hvis der ønskes en mere fast gel kan der kommes husblads i bærene. 
Hæld det over kagen. Stil den tilbage i køleskabet i 1 time. 

Denne kage kan med fordel laves dagen før den skal serveres. 

___________________________________________________________

Velbekommen og husk: Fantasi, økologi og god hygiejne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar