Fuldkorns cheesecake.
Til 8 personer:
100 g smør
300 g fuldkorns kiks (jeg brugte digestive, men man kan bruge lige dem man har lyst til)
600 g philadelphia neutral
1 øko citron
50 g flourmelis
korn fra 2 vaniljestænger
4 blade husblads
1/4 dl piskefløde
500 g frosne jordbær el. andre bær
Tid > 1 time
Knus kiksene, evt. i en foodprocessor eller blender.
Smelt smør og bland med kiksene, og kom blandingen op i en springform med bagepapir i bunden.
Sæt det i køleskabet.
Smelt smør og bland med kiksene, og kom blandingen op i en springform med bagepapir i bunden.
Sæt det i køleskabet.
Opblød husblads i koldt vand.
Rør philadelphia med saft og skræl fra citronen, samt flourmelis og vaniljekorn.
Tips: brug ca. en tsk flourmelis til at skille vaniljekorn fra hinanden.
Tips: brug ca. en tsk flourmelis til at skille vaniljekorn fra hinanden.
Pisk fløden.
Smelt husblads og rør det i philadelphia blandingen.
Vend flødeskum med blandingen, og hæld det op i formen oven på kiksbunden.
Smelt husblads og rør det i philadelphia blandingen.
Vend flødeskum med blandingen, og hæld det op i formen oven på kiksbunden.
Stil i køleskabet i min. 2 timer.
Kog jordbær godt igennem.
Hvis der ønskes en mere fast gel kan der kommes husblads i bærene.
Hvis der ønskes en mere fast gel kan der kommes husblads i bærene.
Hæld det over kagen. Stil den tilbage i køleskabet i 1 time.
Denne kage kan med fordel laves dagen før den skal serveres.
___________________________________________________________
Velbekommen og husk: Fantasi, økologi og god hygiejne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar